Elke maand worden bij De Fotolinie de foto's gemaakt naar aanleiding van een thema, en elke maand worden de foto's beoordeeld oor de aanwezige leden.
Per maand levert dat een winnaar op, die in de diavoorstelling oponze website te zien is.
Aan het eind van het seizoen worden van alle alle foto's de punten van de zes beste foto's per fotograaf bij elkaar geteld.
De fotograaf die hierut als beste naar voren komt, mag een jaar de titel "Fotograaf van het jaar" dragen.

Voor het seizoen 2020-2021 is deze eer te beurt gevallen aan Saskia 's Gravendijk.
Met 570 punten was ze met voorsprong de winnaar.
Als nummer 2 was Cilia geëindigd met 418, en vlak daarachter, als nummer 3, Frank  met 414 punten.

Tijdens de barbecue, die de start van het seizoen 2021-2022 inluidde, werden deze leden even door Rolf in het zonnetje gezet.
Rolf stipte hierbij ook nog even aan dat het opvallend is dat er al verschillende jaren op rij meer vrouwen dan mannen in de top 3 staan. 
Een indirecte aansporing dus aan de mannelijke lden van de club om hier verandering in te brengen.

fotograaf van het jaar

Foto: Carla Schotanus

 

 

Al bijna een jaar lang wordt Nederland en de rest van de wereld geplaagd door een pandemie die ons verenigingsleven behoorlijk in de weg zit. Zagen we elkaar voorheen minimaal 2x per maand, nu hebben de meeste leden elkaar al maanden niet meer gezien of gesproken. Onderling overleg ging over het algemeen via een Whatsapp groep of via een besloten pagina op Facebook. Toch is dit alles niet goed voor het verenigingsgevoel.

Begin dit jaar kon ook de nieuwjaarsreceptie geen doorgang vinden, en dus werd besloten om deze bijeenkomst dit keer virtueel te houden. Om het een beetje gezellig te maken kreeg ieder lid de middag voorafgaand aan de bijeenkomst een verrassingspakket met daarin een drankje en wat hapjes om ’s avonds samen voor de computer te nuttigen.

IMG 20210120 200613028 HDR

Foto: Carla Schotanus

 

De avond begon met een welkomstwoord van de voorzitter, waarna Frank een presentatie gaf, over het thema “Lang sluitertijd”, dat op de agenda staat voor de volgende maand. Tot slot werden de ingeleverde foto’s voor het thema minimalisme besproken.

samen

Naamloos4

Al met al was dit een zeer geslaagde en, hoewel een ieder alleen, erg gezellige avond.  Zeker geschikt voor herhaling, al zal een volgende keer iedereen zelf voor de comsumpties moeten zorgen. 

De foto voor lange sluitertijd inleveren voor15 februari 20.00 uur

Login

RizVN Login
X

Rechtermuis

Rechtermuis niet toegestaan