Op de clubavond in mei j.l. werden de fotokettingen van het afgelopen seizoen door Alfons op zijn onnavolgbare wijze gepresenteerd. 
Bij een fotoketting krijgt iedere deelnemer één voor één een foto toegestuurd waarop de deelnemer een passende vervolgfoto moet maken.
Iedere deelnemer uit de serie ziet alleen de foto die zijn voorganger heeft gemaakt, en moet daar zelf een interpretatie aan geven. Nadat de fotograaf zijn vervolgfoto heeft gemaakt, dan stuurt hij deze foto terug naar de origanisator die vervolgens deze foto aan de volgende fotograaf aanbiedt.

In verband met het aantal leden en om iedere fotograaf toch enige tijd te geven om een vervolg foto te bedenken en te maken, werden tegelijkertijd 2 kettingen gestat met dezelfde beginfoto.
Het resultaat zijn 2 totaal verschillende series.

Het resultaat van de 2 series is te bewonderen in de fotogalerij onder het kopje Fotoketting.

A Fotoketting 2021 2022   Foto 01 

De beginfoto voor beide series

 

Zondag 1 mei was onze maandelijkse “doedag” en deze keer zijn we naar Zutphen geweest. Het onderwerp was “compositie”. Op de voorafgaande clubavond was het theoretische deel al behandeld door onze gastspreekster Jasja de Wit. We werden welkom geheten bij het Genietcafe in Zutphen waar Jasja nog terug kwam op het behandelde tijdens de clubavond en ons in Zutphen heeft laten dwalen met een opdracht voor deze middag. Na het historische stadje te hebben bekeken en de opdracht te hebben uitgevoerd kwamen we na 2 uurtjes weer terug in het Genietcafe en mocht iedereen een foto aanleveren die besproken werd. De foto’s waren erg divers en iedereen had op zijn eigen manier uitvoering gegeven aan de opdracht. Een heel geslaagde doedag in een pittoresk stadje.

Zutphen

foto: Carla Schotanus

Login

RizVN Login
X

Rechtermuis

Rechtermuis niet toegestaan